flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До участі у доборі на зайняття вакантної посади Голови ДСА України допущено 13 кандидатів

11 квітня 2024, 15:25

   8 квітня 2024 року робоча група з питання добору кандидатів на посаду Голови Державної судової адміністрації України визначила кандидатів на вказану посаду, які за результатами попереднього вивчення поданих ними документів відповідають встановленим законом вимогам та Умовам для зайняття посади Голови ДСА України, затверджених рішенням ВРП від 01 лютого 2024 року № 314/0/15-24 .

При проведенні перевірки відповідності кандидатів, які подали документи для участі у доборі на посаду Голови ДСА України, загальним (кваліфікаційним) вимогам, передбаченим у пункті 6 Умов, встановлено невідповідність стажу та досвіду роботи у двох кандидатів: Ігоря Караченцева та Тамари Новікової.

Решта кандидатів відповідають загальним (кваліфікаційним) вимогам, передбаченим пунктом 6 Умов.

Таким чином допущено до участі у доборі 13 кандидатів, а саме:
Артема Брінцова, Віктора Дейнеку, Олександра Дзюбенка, Віктора Кощинця, Сергія Кравченка, Оксану Куманську-Нор, Івана Легостаєва, Олену Палюх, Максима Пампуру, Ігоря Романківа, Романа Романюка, Оксану Ромашкіну, Світлану Шевченко.

Стосовно цих кандидатів буде проведена спеціальна перевірка.

Після оцінювання поданих кандидатами документів Робоча група проведе співбесіди, за результатами яких буде ухвалено протокольне рішення із  зазначенням рекомендованих на посаду кандидатів відповідно до їх рейтингу і стосовно яких Робоча група не має обґрунтованого сумніву щодо відповідності майбутній посаді за критеріями компетентності та доброчесності та які проявили під час співбесіди концептуальне бачення роботи ДСА України, зокрема в особливий період правового режиму воєнного стану, спроможність реалізувати його на практиці.

У подальшому таке рішення Робочої групи разом із матеріалами щодо всіх кандидатів, які брали участь у доборі, передається Вищій раді правосуддя.

Нагадаємо, що 22 березня 2024 року завершився строк прийому документів від кандидатів на посаду Голови Державної судової адміністрації України.

Відповідно до попереднього рішення ВРП від 01 лютого 2024 року № 314/0/15-24 прийом документів мав здійснюватись до 8 березня 2024 року.

Станом на 22 березня 2024 року документи подали 15 кандидатів.

Вища рада правосуддя